top of page

SEJAS MASĀŽAS LĪNIJU SHĒMA

VĒSTURE

Austrietis profesors Karls Langers (1819–1887) bija aizrautīgs anatoms. Strādājot Vīnes Universitātē, viņš kļuva par Anatomijas institūta direktoru. Desmit gadus pirms tam (1861), balstoties uz franču anatoma un militārā ķirurga Gijoma Dipitrēna (1777–1835) pētījumiem, Langers bija veicis atklājumu, kurš savu nozīmību joprojām nav zaudējis.


KAS IR LANGERA LĪNIJAS?

Sejas ādas kopšanas laikā punkcijas rezultātā ādā veidojas elipses formas nostiepums, neradot grumbas, jo šīs līnijas atbilst kolagēno šķiedru kūlīšu izvietojumam. Ikdienā veicot maigu masāžu un ievērojot masāžas līnijas, uzlabojas asinsrite, nostiprinās mīmikas muskulatūra, āda saglabā elasticitāti, samazinās tūska un tiek izvadīti toksīni un šļakvielas, tiek arī aizkavēta priekšlaicīga krunciņu rašanās.


MASĀŽU LĪNIJU SHĒMA

→ No zoda – pa apakšžokļa līniju virzienā uz auss ļipiņu.

→ No lūpu kaktiņiem – uz auss viduci.

→ No deguna spārniem – pa vaigu kauliem līdz auss skrimšļa augšpusei; vertikālā virzienā uz deguna sakni; no pieres vidus – uz deniņiem.

→ Ap acīm – no deguna pa uzacu līniju un tad no acs ārējā kaktiņa uz iekšējo. Āda šajā apvidū, sevišķi plakstiņi, ir sevišķi maiga, tāpēc izmanto tikai vieglas apļveida masāžas kustības, cenšoties ādu neiestiept.

→ Kakla priekšpusē – virzienā uz augšu (uz zodu) pa kakla ārmalu ar vienvirziena kustībām.


11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page